Πρόβλεψη Καιρού Περιοχής με Βάση το Leonardo

Πάρε κόσμε πληροφορία!!!

Ακολουθεί ανάλυση των πτήσεων για την περιοχή του Παρνασσού-Αμφίκλειας, με βάση τα στατιστικά που προκύπτουν από το Leonardo

Το να προσεγγίσεις το θέμα του πότε είναι η καλύτερη περίοδος για πτήσεις σε μια περιοχή, δεν είναι απλό ζήτημα, και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το προσπαθήσεις. Μπορείς να ρωτήσεις τους πιλότους που πετούν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, να δεις στατιστικά της μετεωρολογικής υπηρεσίας, να θυμηθείς δικές σου παρατηρήσεις κλπ.

Εγώ χρησιμοποίησα τα δεδομένα από το Leonardo, και προσπάθησα να δω από τις πτήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή αυτή, τι δεδομένα μπορώ να αντλήσω. Κατά τη γνώμη μου, είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλήξεις στο πρακτικό συμπέρασμα που σχετίζεται με το ζητουμενο-την πτήση μας, αν και ο αλγόριθμος έχει ένα μειονέκτημα, στο γεγονός ότι αξιολογεί τις ημερομηνίες που κάποιος έχει πετάξει, και δεν γνωρίζει τι θα γινόταν σε άλλες ημερομηνίες που δεν έγιναν πτήσεις όχι γιατί ο καιρός δεν ήταν καλός, αλλά γιατί απλά δεν πήγε κανείς να πετάξει στο συγκεκριμένο μέρος.

Το καλό με την Αμφίκλεια είναι ότι έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός πτήσεων στην περιοχή, και αυτο έχει μια βαρύτητα για το συμπέρασμα που θα καταλήξουμε.

δείτε λοιπόν παρακάτω...






Από άλλο άρθρο που έχω γράψει στο Sky, απομόνωσα την παρακάτω αντίστοιχη ανάλυση, και μερικά σχόλια:


Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, πήρα για το κάθε μέρος, ποιές είναι οι καλύτερες πτήσεις που έχουν καταγραφεί στο Leonardo, και από αυτές κατέγραψα τους καλούς μήνες που έχουν τις καλές μέρες, για να γίνουν οι καλές αυτές πτήσεις. Λαμβάνοντας υπόψιν τη βαρύτητα από τον αριθμό αυτών των πτήσεων αλλά και το μέσο όρο των χιλιομέτρων που αυτές έδωσαν, δημιοτγήθηκε αυτή η εικόνα.

ΠΧ

Τα Σέρβια, είναι τόπος που συνήθως γίνονται αγώνες αετών τον Ιούλιο. Από το σύνολο αυτών των πτήσεων, βλέπουμε ότι ο Ιούλιος είναι καλός μήνας για να γίνουν αγώνες, και ίσως και ο Αύγουστος, αφού έχουν καταγραφεί σημαντικές πτήσεις και αυτόν το μήνα στην περιοχή.

Οι Παπαδάτες φαίνεται να πετάνε καλύτερα Απρίλιο και Ιούλιο

Ο Εμπεσσός σίγουρα πετάει καλά το Σεπτέμβριο που έχει πέσει το μελτέμι αλλά και τον Αυγουστο έχουν γίνει σημαντικές πτήσεις.

Ο καλύτερος μήνας για την Αμφίκλεια είναι πράγματι ο Μάιος, αλλά και τον Ιούλιο έχουν γίνει μεγάλες πτήσεις.

Για τη Δράμα ο Ιούνιος τεκμηριώνεται ότι είναι αξιόπιστος, αν και πιθανώς να πετάει καλά και άλλους μήνες, όμως δεν υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία.

Ο Κιθαιρώνας δίνετι χιλιόμετρα Απρίλιο και Μάιο, και μετά αρχίζουν οι γλάροι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεκορ ελεύθερης απόστασης απο Αμφικλεια-περιγραφή 22 Μαιου 2022

40 km XC flight from Kadilli to Varympompi 27 Mar 2021